Mamak Müftülük Sitesi ve Saimekadın Mrk.Camii Külliyesinin Temeli düzenlenen törenle atıldı

Mamak Müftülük Sitesi ve Saimekadın Mrk.Camii Külliyesinin temeli düzenlenen törenle atıldı.

.

Törene Diyanet İşleri Başkan Vekili Dr.Ekrem Keleş, Ankara Müftüsü M.Hakkı Özer,  Mamak Kaymakamı Ertuğrul Kılıç, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Ankara Müftü Yrd.İlyas Dilbaz, Ankara Müftülüğü şube Müd.Kamil Tuncel, Mamak Müftüsü Muharrem Genç, Keçiören Müftüsü Ahmet Durmuş, Etimesgut Müftüsü Yunus Bıçakcı, Sincan Müftüsü Osman Şener, TDV Mütevelli Heyeti Üyesi Şerafettin Gölcük, TDV Genel Müdürü Süleyman Necati Akçeşme, Akparti Mamak İlçe Başkanı Muhammed Abdullah Özer, CHP Mamak İlçe Başkanı Selahattin Emre, Saimekadın Camii vakfı yönetimi, Müftülük Personeli, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri ve yoğun halk kitlesi katıldı.

Program Mamak Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Korosunun minik bir konseriyle başladı.Konserde Öztoprak Camii imam-hatibi Mustafa Canbaz, güzel bir kaside seslendirdi.Konser programa katılan halk tarafından da yoğun ilgiyle izlendi.Konser programa katılan halk tarafından da yoğun ilgiyle izlendi.

Program protokolünde katılımını müteakip Lalahan Esentepe Camii İmamı İrfan Orhan’ın Kuran-ı Kerim okuması ile devam etti.

Programda Saimekadın Mrk.Camii Vakfı Başkanı Ahmet Öztürk, külliyenin projesinin planlanması ve çizimi aşamasındaki zorluklardan bahsetti.”Öğrencilerin bile harçlıklarından keserek camiye yardımda bulunduklarını” anlattı.Emeği geçen herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Mamak Müftüsü Muharrem Genç, “Mamak Müftüsü olarak atandıktan sonra Müftülüğün hizmet binasına, hafızlık yatılı kursuna ve Saimekadına yakışır bir camiye ihtiyaç olduğunu gördüğünü, daha sonrada Belediye ve Kaymakamlıkla da görüşmeler neticesinde, projeyi hayata geçirdiklerini” anlattı. Böyle güzel bir hizmete destek veren kurum, kuruluş ve halkımıza teşekkürlerini belirtti.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül de, Mamak’ın böyle güzel projelere ihtiyacı olduğunu ve destek verdiklerini belirtti. Camilerin artık sadece dini bir alan olarak değil ayrıca eğitim ve sosyal alan olarak da değerlendirilmesinin gerektiğini anlattı.

Ankara Müftüsü M.Hakkı Özer, protokol konuşmasında; Mamak’a böyle hizmeti kazandıran herkese teşekkür etti

Diyanet İşleri Bşk.Vekili Dr.Ekrem Keleş, protokol konuşmasında; camilerin ibadet yerleri olarak çok önemli bir sosyal işlev gördüğünün önemini anlattı.

Etimesgut Müftüsü Yunus Bıçakcı, yaptığı dua ile duygulu anlar yaşanmasına vesile oldu.

Program sonunda duayı müteakip temel atma için protokol sahneye davet edildi.Hep birlikte uzaktan kumanda ile külliyenin temeli atıldı.

Temel atıldıktan sonra protokole ve prorama katılan halka pilav, kavurma et ve ayran ikram edildi

Paylaş |                      Yorum Yaz - Arşiv      1956 kez okundu

Muharrem GENÇ